VIDEO: Sākas Tokijas olimpiāde; karogu nesīs Ostapenko un Čavars


Šodien plkst. 14.00 pēc Latvija laika Tokijā sāksies olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija. Tajā pirmo reizi karogu nesīs divi katras valsts pārstāvji – sportists un sportiste. Latvijas karognesējs Agnis Čavars “Rīta Panorāmā” pauda, ka ir pagodināts par sev uzticēto godu. Kopā ar viņu karogu nesīs tenisiste Aļona Ostapenko, vēsta LTV Ziņas.

Kāda varētu būt Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija, ņemot vērā Covid-19 pandēmijas radīto fonu? Noskaties sarunu ar LTV žurnālistu Māri Rīmeni, kuram šīs būs jau 14. olimpiskās spēles.

acensības olimpiskajās spēlēs Tokijā notiks bez skatītājiem tribīnēs. Lai atbalstītu Latvijas sportistus, Latvijas Olimpiskā Komitejas pārstāvji centīsies ar Latvijas karogiem būt klāt sacensībās, kurās startēs mūsu sportisti, “Rīta Panorāmā” pastāstīja LOK prezidents Žoržs Tikmers.

Tokija pēc 57 gadu pārtraukuma otrreiz uzņems vasaras Olimpiskās spēles. Iepriekšējās spēles bijis liels grūdiens Japānas galvaspilsētas attīstībai. Tagad japāņi ir nobijušies par cenu, ko var nākties maksāt par viesu ierašanos. To vidū ir ne vien 33 Latvijas sportisti, bet arī Latvijas Televīzijas komanda, kas nodrošinās spēļu pārraides un apskatus diennakts režīmā.

Pievienot komentāru